miercuri, 9 iunie 2010

MI-A TRECUT LENEA

Postam zilele trecute pe blogul lui Cosmin un comment. Ii spuneam ca mi-e o lene de ma doare, lene de scris. M-am hotarat sa postez mai des, am multe idei, poate ca d-asta nici nu stiu cu sa incep. Vad mult verde in fata ochilor cand privesc pe fereastra...multi boscheti si gardulete vi lasati sa creasca in voia sortii. Am zis ca e bine, am oxigen cand deschid geamul dimineata, dar nu m-am asteptat ca obsedanta criza sa afecteze si ceea ce imi inacnta privirea altadat. De obicei in luna curateniei, veneau oamenii verzi, tundeau garduletele si iarba, vopseau bordurile si aruncau cu o mana de var pe trunchiul copacilor. Anul asta nimic din toate astea si zau ca imi pare rau. Inteleg ca trebuie sa avem cat mai mult spatiu verde pe cap de locuitor, dar nu cred ca asta e solutia. Totul arata ca o gradina neingrijita al carui gradinar s-a reprofilat. Nu stiu cum e la voi si daca ma aude cineva, dar sper ca tabloul ce ar fi inspirat si un artist fara talent sa revina la ce a fost, o oaza de verdeata cu un gradinar pasionat.

7 comentarii:

  1. La noi sunt răsărite, în apropiere de casa mea, două clădiri uitate de Dumnezeu. Aş fi preferat boscheţi. :D Bine ai revenit şi aşteptăm cât mai multe postări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chestia asta scrisa de tine, imi aminteste de o faza povestita de actorul Toma Vasile (il stii bine si tu) care-mi spune: Zapada mare, nu puteam iesi din casa, ne decidem sa iesim la dat zapada, ca administratia nu mai venea. Punem cativa mana pe lopeti si da-i si da-i bataie la zapada. Un vecin sta pe balcon si se uita la noi. Ba, vecine, nu vii, ma, sa ne ajuti? Nu vin, ma, ca eu am cizme de cauciuc si nu-mi pasa.
    Cam asta este cu spiritul civic.

    RăspundețiȘtergere
  3. La zapada e mai simplu, iei lopata si gata, dar zau ca la gradinarit si tuns boscheti nu ma pricep.Si din cate stiu administratia locala detine sculele necesare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Intre blocui la noi a crescut iarba asa mare ca o pisica nu se vede din ea. Am intrebat de ce nu se tunde iarba_ Rspuns: nu mai avem bani. Asteptam sa se usuce.
    Poti sa crezi asa ceva? Pe dracu. Uite de ce nu cred. S-au platit bani multi pentru parcari rezervate. Nici pana acum nu au venit sa traga doua linii si sa scrie pe un panou fiecare cu locul sau si nr. de masina. Nici daca cineva iti ocupa locul nu se deranjeaza sa vina, conform contractului, sa-l ridice pe ala sau sa-l avertizeze pe cel ce-ti ocupa ilegal locul platit. Ca sa nu mai spun ca spatiu public fiind eu cred ca este un abuz sa-ti ia bani. Ca-i public, frateee. Chestia asta cu taxa pe loc public este o imputita inventie sa mai suga bani.
    Unde sunt banii nostri? La Bucuresti chiria pe an este 500 000 de lei pe loc. La noi 4 milioane de lei. Pai sa nu le dai cu molotovul in cap?

    RăspundețiȘtergere
  5. Adunarea. Duminica ora 18 in Parcul Alei sa ne bloggerim impreuna. Pe ei, pe mama lor, poate scurtam chinul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este un lucru bun faptul ca ti-a trecut lenea.Este o vorba...lenea e cucoana mare.

    RăspundețiȘtergere

comenteaza